Víztisztító Market webáruház hivatalos blogja

A tiszta víz már nem luxus!

A tiszta víz már nem luxus!

Víztisztító készülék nyugdíjasok számára!

2016. december 28. - Víztisztító Market

viztisztito-nyugdijasoknak-viztisztitomarket.jpg

Víztisztító készülék nyugdíjasok számára: csapra szerelhető, konyhapultra helyezhető vízszűrő.

Hogy miért pont ez?

Mert alacsony beruházású, de minőségi szűrőbetéttel szerelt berendezés. Kiválóan megszűri a klórt és egyéb szennyeződéseket is a csapvízből. Karbantartása egyszerű és olcsó. Gyakorlatilag minden csaptelepre felszerelhető, még a régi fajtákra is. Állandóan frissen szűrt a készülékből kifolyt tisztított víz. Így elkerülhető az alacsony vízfelhasználásból adódó pangó víz jelenléte. 

Milyen előnyökkel jár egy víztisztító készülék?

  • A tiszta ivóvíz sosem fogy el otthonról.
  • Nem kell többé súlyos PET palackokat cipelnünk a boltból.
  • Környezetünket védjük, hiszen nem termelünk több műanyag flakont!
  • Pénzt spórolhatunk, hiszen az otthon előállított víz sokkal, de sokkal olcsóbb, mint a bolti.

Az aktuális asztali víztisztító termékkínálatunkat az alábbi linkre kattintva találhatja:

https://www.viztisztitomarket.hu/asztali-viztisztitok

Vízkészleteink kizsákmányolása: 1 liter palackozott víz előállításához 9 liter csapvíz kell!

vizkeszleteink_kizsakmanyolasa.jpg

Egy régebbi, de annál objektívebb dokumentumot találtunk, ami részletesen bemutatja a vízkészleteink pocséklását. 

Mindent végig jár, amit csak lehet. A gyapot gyártástól a palackozott vízen át, egészen a feleslegesen kiszivárgott vízig. 

Nagyon érdekes, ha van egy kis időtök olvassátok végig! Ez után biztosan kincsnek látod a számodra eddig alap feltételnek tűnő csapvizet!

Az online kiadványt a Magyar Természetvédők Szövetsége készítette.

Itt érhető el teljes egészében: http://www.mtvsz.hu/dynamic/vizkeszleteink_kizsakmanyolasa_2011.PDF

Kis ízelítő a könyvből:

"A palackozott víz előállítása dollármilliárdos üzletággá vált világszerte. Maga az áru – a víz – alig különbözik a kezelt csapvíztől, és nem változott sokat az üzletág indulása óta eltelt negyven évben.

Manapság hatalmas piacokat tudhat magáénak a gazdag és szegény országokban egyaránt. A palackozott víz a szabad választás, a kapitalizmus, az elfoglalt, rohanó életstílusunk szimbólumává vált.

Meglepő módon, néhány országban a vizet palackozzák, és olyan helyekre szállítják, ahol elegendő vízforrás áll rendelkezésre, és ennek komoly környezeti hatásai vannak a palackozás és a szállítás miatt. A palackozás nagy mennyiségű vizet, energiát és alapanyagokat használ el, miközben káros kibocsátásokat termel. Például 1 liter palackozott víz előállításához 9 liter víz használódik el a palackozás folyamata során.

Ha nem hasznosítjuk újra őket, akkor a műanyag palackok hulladékként óriási környezeti kárt okoznak. Ha elégetik őket, akkor fosszilis üzemanyag eredetű kén-dioxid kerül a légkörbe, ami klímaváltozást okoz. Ha szemétként a földre vagy a tengerbe kerül, akkor a napfény hatására sok kis darabra esik szét. Egy literes palack olyan kis részekre tud szétesni, hogy a kis darabkákból a Föld minden egyes tengerpartjának minden egyes mérföldjére jutna belőle egy darab.

Manapság a Csendes-óceán közepén a műanyag mennyisége hatszorosan meghaladja a felszíni plankton mennyiségét. Ezt a helyet a „Nagy Csendes Szemétfolt”-nak nevezik – és becslések szerint 3,5 millió tonna mennyiségű szemétből áll, melynek 90%-a műanyag. (A szemétfolt szinte mindent tartalmaz; a cipőktől kezdve a gyorséttermi ételtartó dobozokon át a palackok kupakjáig.) A becslések szerint minden évben 100,000 tengeri emlős és több mint egymillió tengeri madár veszti életét amiatt, hogy tévedésből a műanyagot tápláléknak nézi, és lenyeli.

A műanyag palackok használatának bizonytalan egészségügyi hatása is van az emberi szervezetre a palackok gyártásához használt vegyszerek miatt. Körülbelül 1 milliárd embernek nincs hozzáférése a tiszta vízhez. Ezért a palackozott víz létfontosságú lehet olyan helyeken, ahol a víz ritka kincs. A palackozott víz helyett számos alternatívát lehet találni, pl. hogy legyen több ivókút közterületeken, az éttermekben és bárokban lehessen ingyen csapvizet kérni, valamint az újratölthető vizes palackok használatának elterjesztése."

Puricom CT-8: az újgenerációs "reverse osmosis" víztisztító

puricom-ct-8-viztisztito-gep.jpg

Puricom CT-8 új termék a spanyol gyártó palettáján. A kínálat frissítés nem csak egy új külsőt, hanem egy új technika bevezetését is magával hozta. 

Az áttervezet vízáramlási rendszernek köszönhetően, már 1,5 bar nyomástól megfelelően működik a készülék. Mindezt nyomásfokozó szivattyú nélkül!

A korszerű berendezés korszerű csatlakozási pontokat is kíván, ezért bajonettzáras szűrőbetétekkel és Quick gyorscsatlakozókkal tervezték meg a Puricom mérnökei. Így már valóban gyerekjáték a karbantartás.

Az új, Q-Pack tojásformájú puffertartályokat is ennél a terméknél láthatunk először.  

Kíváncsi a további információkra? Látogasson el webáruházunkba az alábbi linkre való kattintással:

https://www.viztisztitomarket.hu/puricom-ct-8-viztisztito-keszulek

süti beállítások módosítása