Víztisztító Market webáruház hivatalos blogja

A tiszta víz már nem luxus!

A tiszta víz már nem luxus!

Ioncserélt víz házilag

2017. március 18. - Víztisztító Market

ioncserelt-viz-hazilag.jpg

Ioncserélt vizet szeretnél készíteni házilag?

Ez egy nagyon egyszerű dolog, nem ördögtől való! Csupán csak ioncserélő műgyantára és némi edényre lesz szükséged!

Az ioncserélt víz átfolyásos elven készül. Szóval a csapvizet kellene valami úton-módon átengedned az ioncserélő műgyantán. 

Akvarista körben elterjedt megoldások:

1. Kis vödör vagy kancsó tetejére harisnyát feszíteni, ezt megtölteni ioncserélő műgyantával és a vizet szépen lassan bele önteni. Ez egy kicsit szöszölősebb megoldás, de egy kis próbálkozással és teszteléssel eltöltött idő után egész jó eredmény elérhető. 

2. Precízebb verzió, mikor egy vizes vödörbe műgyantával töltött akváriumi vízforgatót helyeznek. 

3. A legjobb hatásfokkal rendelkező verzió a vízlágyító In-line egységek használata. Az ilyen ioncserélő műgyantával töltött patronok a megfelelő csatlakozók segítségével direktben is ráköthetőek a vízhálózatra. Egyszerűbb a helyzet, ha a konyhában vagy az akváriumhoz van RO rendszer, mert ide is rászerelhető plusz egységként. 

- AISTRO vízlágyító egység 2" In-Line

- DI-3300 kevertágyas vízlágyító egység 2" In-Line

PLUSZ TIPP: A DI-3300-nak újratölthető a háza, így elhasználódás után elég kicserélni a gyantát. Ezen kívül tölthető ház (kaniszter) külön is kapható!

- Tölthető szűrőbetét ház 2" In-Line

- Tölthető szűrőbetét ház 10"

Így, egy kis idő ráfordításával egész olcsón előállítható az ioncserélt víz is házilag! A tölthető házainkat számos ablaktisztító cég is használja minden gond nélkül!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizszures.blog.hu/api/trackback/id/tr1412300315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása