Víztisztító Market webáruház hivatalos blogja

A tiszta víz már nem luxus!

A tiszta víz már nem luxus!

A gyógygombák is a tiszta vizet szeretik!

2017. április 16. - Víztisztító Market
Az utóbbi években, évtizedekben a nyugati világban is egyre ismertebbek, sőt elismertebbek lettek a gyógygombák, melyek legalább 2000 éves múlttal rendelkeznek.A gyógygombákat már régen is a szervezet erősítésére használták, hisz megfigyelték, hogy aki rendszeresen fogyasztja őket, erős lesz és nem lesz beteges. A Ganoderma lucidum gombát (magyarul pecsétviaszgomba, angolul reishi) a gyógynövények királyának is tartják mind a mai napig, hisz ez az a gomba, melyet legáltalánosabban használnak a legyengült szervezet erősítésére.

Az utóbbi években számos humán klinikai vizsgálati eredmény bebizonyította, hogy a gyógygombák (mint pl. ganoderma , shiitake gomba, süngomba, cordyceps stb.) valóban képesek a szervezet erősítésére, az immunrendszer működésének támogatására, hisz tele vannak értékes anyagokkal, mint például aminosavakkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal, vitaminokkal. A kutatások segítségével most már pontosan meg tudjuk mondani, hogy melyik gyógygomba milyen mechanizmus útján képes kifejteni jótékony hatását.

Azt viszont sokan nem tudják, hogy a gyógygombák a világ legérzékenyebb növényei, ugyanis mindent magukba szívnak a környezetükből, legyen az hasznos vagy káros anyag. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen körülmények között termesztik a gyógygombákat, milyen vizet használnak a termesztésükhöz.
A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő termőközegből és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott „találnak”. Éppen ezért az emberi egészségre ártalmas, természetes eredetű anyagok és azok bomlástermékei, valamint a súlyosan egészségkárosító szintetikus eredetű toxikus vegyületek és lebomlási termékei, továbbá a toxikus nehézfémek is akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába.

Az emberi szervezetet is érdemes védeni a kívülről bekerülő szennyező anyagoktól, a gombákhoz hasonlóan. Az ember naponta 2-3 liter folyadékot is megiszik, s egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tiszta folyadék kerül be a szervezetünkbe. Éppen ezért célszerű a vizet is megfelelő minőségű eszköz segítségével megszűrni és csak ezt követően fogyasztani.

Ha szeretne többet megtudni a gyógygombák világáról, látogasson el a Gombakiraly.hu weboldalra, ahol a bio gombákról számos érdekes és hasznos információt olvashat!
gyogygomba.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vizszures.blog.hu/api/trackback/id/tr8212430329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása