Víztisztító Market webáruház hivatalos blogja

A tiszta víz már nem luxus!

Tűnj ki a tömegből! Légy egyedi a strandon!

2017. május 15. - Víztisztító Market

18380826_262940240838623_5818408611256205312_n.jpg_640x640

viztisztitomarket készítette ezt a képet.

Nyomásfokozó szivattyú ozmózis víztisztító készülékhez

Több okból is érdemes nyomásfokozó szivattyúval, azaz diaphragm pumpával kiegészíteni a reverz ozmózis rendszerű víztisztító készülékünket. Egyes típusok gyárilag is elérhetőek ilyen felszereltséggel, de ha a választott márka nem gyárt pumpás verziót, vagy beszerelés után derül ki, hogy mégis szükség van rá, akkor sincs gond. 

Külön is vásárolható nyomásfokozó pumpa készlet és utólag felszerelhető a víztisztító készülékre. Az ilyen készletek tartalmazzák az automatizáláshoz szükséges szelepeket, felszereléshez szükséges csatlakozókat, csöveket, tartókonzolt és a tápegységet. 

Miért lehet szükséges a nyomásfokozó szivattyú használata?

1. Túl alacsony nyomás (3 bár alatt) esetén, hiszen ebben az esetben a reverz ozmózis rendszer nem működik megfelelően. 

2. Csökkenteni szeretnénk a technikai víz mértékén. Minel magasabb az ozmotikus nyomás, annal alacsonyabb az elfolyó technikai víz mértéke.

Általánosságban elmondható, hogy egy alap, pumpa nélküli RO rendszer tisztavíz - technikai víz aránya: 1:4.

Pumpás verziónál ez feleződik, azaz 1:2.

Felszerelése a mellékelt bekötési rajzzal akár házilag is kivitelezhető. Szükség lesz egy csavarhúzóra, villáskulcsra és egy sniccerre. Ha nem szeretné maga megbontani a rendszert, kérje szakember segítségét!

nyomasfokozo-szivattyu-viztisztitohoz.jpg

viztisztito-nyomasfokozo-szivattyu-felszerelese-utalag.jpg

ozmozis-nyomasfokozo-pumpa-felszerelese.jpg

A gyógygombák is a tiszta vizet szeretik!

Az utóbbi években, évtizedekben a nyugati világban is egyre ismertebbek, sőt elismertebbek lettek a gyógygombák, melyek legalább 2000 éves múlttal rendelkeznek.A gyógygombákat már régen is a szervezet erősítésére használták, hisz megfigyelték, hogy aki rendszeresen fogyasztja őket, erős lesz és nem lesz beteges. A Ganoderma lucidum gombát (magyarul pecsétviaszgomba, angolul reishi) a gyógynövények királyának is tartják mind a mai napig, hisz ez az a gomba, melyet legáltalánosabban használnak a legyengült szervezet erősítésére.

Az utóbbi években számos humán klinikai vizsgálati eredmény bebizonyította, hogy a gyógygombák (mint pl. ganoderma , shiitake gomba, süngomba, cordyceps stb.) valóban képesek a szervezet erősítésére, az immunrendszer működésének támogatására, hisz tele vannak értékes anyagokkal, mint például aminosavakkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal, vitaminokkal. A kutatások segítségével most már pontosan meg tudjuk mondani, hogy melyik gyógygomba milyen mechanizmus útján képes kifejteni jótékony hatását.

Azt viszont sokan nem tudják, hogy a gyógygombák a világ legérzékenyebb növényei, ugyanis mindent magukba szívnak a környezetükből, legyen az hasznos vagy káros anyag. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen körülmények között termesztik a gyógygombákat, milyen vizet használnak a termesztésükhöz.
A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő termőközegből és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott „találnak”. Éppen ezért az emberi egészségre ártalmas, természetes eredetű anyagok és azok bomlástermékei, valamint a súlyosan egészségkárosító szintetikus eredetű toxikus vegyületek és lebomlási termékei, továbbá a toxikus nehézfémek is akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába.

Az emberi szervezetet is érdemes védeni a kívülről bekerülő szennyező anyagoktól, a gombákhoz hasonlóan. Az ember naponta 2-3 liter folyadékot is megiszik, s egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tiszta folyadék kerül be a szervezetünkbe. Éppen ezért célszerű a vizet is megfelelő minőségű eszköz segítségével megszűrni és csak ezt követően fogyasztani.

Ha szeretne többet megtudni a gyógygombák világáról, látogasson el a Gombakiraly.hu weboldalra, ahol a bio gombákról számos érdekes és hasznos információt olvashat!
gyogygomba.jpg

Víztisztító beszerelése házilag

RO víztisztító beszerelése házilag vállalkozó szellemű jelölteknek kifejezetten ajánlott! Az összes általunk értékesített készülékhez magyar nyelvű beszerelési és karbantartási útmutatót adunk, ami végig vezet a teljes folyamaton. 

Pár alap szerszámra, 1,5 óra szabad időre és némi türelemre azért szükség lesz. Kapkodva nem szabad neki állni, mert akkor csak bosszúságot okoz!

Első ízben találjuk ki a berendezéshez mellékelt csap helyét. Elhelyezhetjük a mosogató tálcán vagy a munkalapon is. Az általunk kijelölt pontot jelöljük meg (mondjuk egy filctollal), majd fúrjunk 8mm-es fúrószárral egy lyukat. Értelem szerűen mosogatótálcához fémhez, munkalaphoz fához való szárat válasszunk!

Az elkészített furatba állítsuk a csaptelep menetes szárát, majd rögzítcsük a csomagban megtalálható tartozékokkal. 

ozmozis-viztisztito-viz-bekotes.jpg

Következő lépésként készítsük el a vízvételi helyet víztisztítónk számára, a sarokszelep hideg vizes ágáról. Az egységcsomagban található adaptert csavarjuk fel, majd abba illesszük bele a kék karos főelzáró csapot. A menetes részekre minden esetben csavarjunk jó vastagon teflon szalagot!

ozmozis-viztisztito-beszerelese.jpg

Harmadik lépésként készítsük el a technikai víz távozásához szükséges pontot. A mosogató elfolyó ágára 6mm-es fúróval készítsünk egy lyukat.

viztisztito-beszerelese-hazilag.jpg

 Illesszük fel a szennyvíz nyerget, majd kössük be a műanyag vízcsövet.

viztisztito-bekotese.jpg

Az ozmózis víztisztító készüléket helyezzük be a konyhaszekrény belselyébe. A használati útmutató által megjelölt pontokra csatlakoztassuk a csaptelep, szennyvíz elfolyó, tartály (ha van) és a sarokszelep műanyag vízvezetékét.

reverz-ozmozis-viztisztito-tartaly.jpg

Következhet a rendszer feltöltése! Első körben zárjuk el a puffertartály csapját, majd nyissuk ki a sarokszelepnél található főelzárót. Várjuk meg, még a víztisztító teljesen megtelik vízzel és megáll a tisztívíz termelés. Ellenőrizzük a csatlakozások tömítettségét!

Ha nem találtunk semmi rendellenességet, akkor kinyithatjuk a tartály tetején található csapot is. Miután a tartály is teljesen feltöltődött, engedjük ki az összes vizet, majd az átmosást ismételjük meg mégegyszer. 

viztisztito-beszereles-purepro-ro-105.jpg

Ezután használatba vehető a berendezés, élvezhetjük a teljesen tisztított víz ízét és büszkénk lehetünk magunkra, hogy mindent teljesen eegyedül be tudtuk szerelni!

Fogorvosi desztilláló

fogorvosi-desztillalo-keszulek.jpg

Fogorvosi rendelőkben állandó jelleggel szükség van desztillált vízre, hiszen több berendezés tökéletes működéséhez elengedhetetlenül szükséges: (autoklávok - sterilizációs, előhívó illetve tisztító berendezések)

A nagyteljesítményű desztilláló készülékek rendkívül drágák, több százezer, akár több millió forintos beruházás is lehet!

Amennyiben a rendelőjében a napi desztillált víz szükséglet csak pár liter, akkor elegendő az alábbi berendezések megvásárlása:

PurePro MH943 vízdesztilláló

A PurePro márka már több éve az egyik legmegbízhatóbb víztisztító és vízkezelő berendezéseket gyártja, így nyugodt szívvel tudjuk ajánlani! Garanciális problémák is rendkívül ritkák.

Teljesítménye: 0,6 liter/óra, 14 liter/nap

Másik desztillált víz készító készülék, ami még szóba jöhet:

WD-2363 vízdesztilláló

Kínai gyártmány, de az ára is mérsékeltebb. Feladatát tökéletesen elvégzi, garanciális problémák sem számot tevőek. 

Teljesítménye a PurePro-val megegyező: 0,6 liter/óra, 14 liter/nap

Bármilyen kérdés esetén nyugodtan forduljon ügyfélszolgálatunkhoz!

Összkeménység teszt

osszkemenyseeg-mero-teszt.jpg

Összkeménység mérő teszterrel könnyedén, magunk is megmérhetjük az otthonunkban található víz kéménységét. 

Bizonyára te is tudod, hogy a túl kemény víz nem igazán hasznos a háztartásban!

A képen látható vízkeménység teszter használata nagyon egyszerű. A keménység meghatározása cseppszám alapján történik. Vagyis számolnod kell, hogy mennyi csepp titráló folyadék szükséges ahhoz, hogy az oldat színe hirtelen sötét zölddé váljon. 

(1 csepp a titráló folyadékból 1 nk°= dH keménységi foknak felel meg. (*német keménységi fok))

Tehát, ha a 15. cseppentés után a víz rózsaszínről zöldre változik, akkor 15 német keménységi fokú. 

Az egyszerűség kedvéért készítettünk egy videót is a használatárol:

A teszt folyadék rengeteg mérésre elegendő (kb. 50)!

Keménységi értékek besorolása:

0 - 4 - Nagyon lágy
4 - 8 - Lágy
8 -12 - Közepesen kemény
12 - 18 - Kemény
18 - 30 - Nagyon kemény
> 30 - Rendkívül kemény

DAFI vízszűrős palackok - aktívszén filteres kulacsok

dafi-aktivszenes-viztisztito-palack.jpg

Megérkeztek a DAFI vízszűrős palackok!

Jelenleg babakék és narancssárga színben érhetőek el, ami nyár elejéig még legalább két változattal bővülni fog!

Az idei szezon slágerei a vízszűrő kulacsok és az üveg ivópalackok. Ne maradj le róla!

Itt nézheted meg őket:

DAFI vízszűrős kulacs - babakék - 0,5 l - BPA mentes palack

DAFI vízszűrő kulacs - narancs - 0,5 l - BPA mentes palack

Ha már itt jársz, nézd meg a gyári reklámvideót is, elég jól sikerült:

PurePro ERS105 RO víztisztító QUICK CHANGE

purepro-ers105-ozmozis-viztisztito.jpg VÉGRE megérkezett az ÚJ generációs PurePro ozmózis víztisztító

PurePro ERS105 háztartási RO (Reverse Osmosis - fordított ozmózis) víztisztító konyhai mosogató alá, a vízhálózatra szerelhető, 5 lépcsős, ivóvíztisztító berendezés. A PurePro RO105 (EC105) háztartási víztisztító, modern, változata.

A szűrőházakba épített szűrők, ún. kompakt+QUICK CHANGE (QC) szűrőegységek előnye, hogy a szűrők cseréje szűrőházakkal együtt, szerszám nélkül és 1 lépésben megoldható, így -a gyors és egyszerű szűrőcserének köszönhetően- rendkívül praktikus. A készülék jellemzője még, hogy a tisztítórész modern és kecses fémváza és a kompakt+QUICK CHANGE kivitelű szűrőegységeknek köszönhetően, mérete jóval kisebb, mint a hagyományos felépítésű RO víztisztítóké, ezért helyigénye is kisebb.

A PurePro ERS105 háztartási RO víztisztító standard jellemzői:

A tisztítórész 5 lépcsője:

1. lépcső/ 5 mikronos polipropilén előszűrő (kompakt, QUICK CHANGE kivitel)

2. lépcső/ aktívszén (GAC) előszűrő (kompakt, QUICK CHANGE kivitel)

3. lépcső/ aktívszén (GAC) előszűrő (kompakt, QUICK CHANGE kivitel)

4. lépcső/ RO membrán szűrő (résméret: 0,0001 mikron, kapacitás: 50 GPD=Gallon/Nap)

5. lépcső/ aktívszén utószűrő (kompakt, In-Line, belsőmenetes)

A tartály: 12 literes, anyaga fém (rozsdamentes acél), belül polipropilén bevonattal (NSF és CE minősítések).

Megengedett hálózati víznyomás: 3-7 bar. (Ha önnél ennél alacsonyabb a hálózati víznyomás értéke, akkor a PurePro ERS105P, nyomásfokozóval ellátott RO víztisztító berendezést javasoljuk választani.)

Kapacitás: 120-200 liter/nap (a hálózati víznyomástól és a víz szennyezettségétől függően).

A PurePro ERS105 háztartási RO víztisztító méretei:

Az 5 lépcsős tisztító rész

- magassága: 42,5 cm

- hosszúsága: 29 cm

- szélessége: 21 cm

A 12 literes tartály

- magassága: 43 cm

- átmérője: 28 cm

A PurePro ERS105 háztartási RO víztisztító tömege összesen: 12 kg.

A tisztavíz csaptelep: FC101 (kerámiabetétes, krómozott fém, modern).

Csere szűrőbetét szett a készülékhez: PurePro ERS Quick-Change szűrőbetét készlet

Csere membrán: PurePro 50 GPD ozmózis membrán

Ioncserélt víz házilag

ioncserelt-viz-hazilag.jpg

Ioncserélt vizet szeretnél készíteni házilag?

Ez egy nagyon egyszerű dolog, nem ördögtől való! Csupán csak ioncserélő műgyantára és némi edényre lesz szükséged!

Az ioncserélt víz átfolyásos elven készül. Szóval a csapvizet kellene valami úton-módon átengedned az ioncserélő műgyantán. 

Akvarista körben elterjedt megoldások:

1. Kis vödör vagy kancsó tetejére harisnyát feszíteni, ezt megtölteni ioncserélő műgyantával és a vizet szépen lassan bele önteni. Ez egy kicsit szöszölősebb megoldás, de egy kis próbálkozással és teszteléssel eltöltött idő után egész jó eredmény elérhető. 

2. Precízebb verzió, mikor egy vizes vödörbe műgyantával töltött akváriumi vízforgatót helyeznek. 

3. A legjobb hatásfokkal rendelkező verzió a vízlágyító In-line egységek használata. Az ilyen ioncserélő műgyantával töltött patronok a megfelelő csatlakozók segítségével direktben is ráköthetőek a vízhálózatra. Egyszerűbb a helyzet, ha a konyhában vagy az akváriumhoz van RO rendszer, mert ide is rászerelhető plusz egységként. 

- AISTRO vízlágyító egység 2" In-Line

- DI-3300 kevertágyas vízlágyító egység 2" In-Line

PLUSZ TIPP: A DI-3300-nak újratölthető a háza, így elhasználódás után elég kicserélni a gyantát. Ezen kívül tölthető ház (kaniszter) külön is kapható!

- Tölthető szűrőbetét ház 2" In-Line

- Tölthető szűrőbetét ház 10"

Így, egy kis idő ráfordításával egész olcsón előállítható az ioncserélt víz is házilag! A tölthető házainkat számos ablaktisztító cég is használja minden gond nélkül!