Víztisztító Market webáruház hivatalos blogja

A tiszta víz már nem luxus!

Ecosoft prémium minőségű vízszűrő rendszerek: viztisztitomarket.hu #ecosoft #viztisztitomarket #osmosiswater #reverseosmosis #reverseosmosiswater #waterpurifier #ecosoftwater #víztisztító #vízszűrő #professional #clenwater #perfect #mutimitiszol #work #drinkmorewater #ecosoftviztisztito #fittlife #water #cleanlife

2017. november 30. - Víztisztító Market

24254576_1714503565234847_4591128221889593344_n.jpg_640x480

viztisztitomarket készítette ezt a képet.

Ecosoft német vízszűrő rendszerek nálunk elősször: https://www.viztisztitomarket.hu/ecosoft-forditott-ozmozis-viztisztito-keszulek #ecosoft #ecosoftwater #reverseosmosis #reverseosmosiswater #forditottozmozis #vizszuro #viztisztito #viztisztitomarket #waterpurifier #fittlife #cleaneating #cleandrinking

23099179_505431899814899_7832731999449120768_n.jpg_640x482

viztisztitomarket készítette ezt a képet.

Ecosoft fordított ozmózis rendszerű víztisztító otthonra

Ecosoft vízszűrők Magyarországon a Víztisztító Market kínálatában!

A német székhelyű - Ecosoft Water Systems GmbH - gyártó kifejezetten nagy hangsújt fektet a precíz kivitelezésre, minőségi anyagok felhasználására és a 100%-os ügyfél elégedettségre.

Minden Ecosoft készülék és szűrőbetét saját fejlesztésű és európai (Kijev) gyártású!

ecosoft_viztisztito.jpg

Webáruházunk kínálatában állandóan megtalálható a legnépszerűbb Ecosoft 5-Stage MO550ECOST típusú fordított ozmózis rendszerű készülék

A berendezés gyári szűrőbetét készlete, pedig itt érhető el: Ecosoft 4-GAC szűrő szett

A RObust nagyteljestményű RO gépet ipari felhasználóknak, nagyüzemi konyháknak ajánljuk, mint pl.: kávézók, éttermek.

A Black szériás aktívszenes szűrőbetét külön is kapható, így felhasználható más márkájú vízszűrő készülékben vagy hagyományos asztali víztisztítóban, hiszen mérete teljesen szabvány 10"-os. 

A csúcsminőségű InLine aktívszenes utószűrő felhasználásának is csak a képzelet szab határt! Kompatibilis a legtöbb fordított ozmózis rendszerű víztisztítóval, de felhasználható akár hűtő szűrőnek is. 

ecosoft_ozmozis_viztisztito.jpg

Érdekesség: A céget 1991-ben alapította pár jóbarát kémikus, azzal a céllal, hogy hatékony megoldásokat keressenek víztisztítás céljából. Az ő nevükhöz fűződik a világ híres ECOMIX speciális szűrőközeg fejlesztése.

Nyomásfokozó szivattyú ozmózis víztisztító készülékhez

Több okból is érdemes nyomásfokozó szivattyúval, azaz diaphragm pumpával kiegészíteni a reverz ozmózis rendszerű víztisztító készülékünket. Egyes típusok gyárilag is elérhetőek ilyen felszereltséggel, de ha a választott márka nem gyárt pumpás verziót, vagy beszerelés után derül ki, hogy mégis szükség van rá, akkor sincs gond. 

Külön is vásárolható nyomásfokozó pumpa készlet és utólag felszerelhető a víztisztító készülékre. Az ilyen készletek tartalmazzák az automatizáláshoz szükséges szelepeket, felszereléshez szükséges csatlakozókat, csöveket, tartókonzolt és a tápegységet. 

Miért lehet szükséges a nyomásfokozó szivattyú használata?

1. Túl alacsony nyomás (3 bár alatt) esetén, hiszen ebben az esetben a reverz ozmózis rendszer nem működik megfelelően. 

2. Csökkenteni szeretnénk a technikai víz mértékén. Minel magasabb az ozmotikus nyomás, annal alacsonyabb az elfolyó technikai víz mértéke.

Általánosságban elmondható, hogy egy alap, pumpa nélküli RO rendszer tisztavíz - technikai víz aránya: 1:4.

Pumpás verziónál ez feleződik, azaz 1:2.

Felszerelése a mellékelt bekötési rajzzal akár házilag is kivitelezhető. Szükség lesz egy csavarhúzóra, villáskulcsra és egy sniccerre. Ha nem szeretné maga megbontani a rendszert, kérje szakember segítségét!

nyomasfokozo-szivattyu-viztisztitohoz.jpg

viztisztito-nyomasfokozo-szivattyu-felszerelese-utalag.jpg

ozmozis-nyomasfokozo-pumpa-felszerelese.jpg

A gyógygombák is a tiszta vizet szeretik!

Az utóbbi években, évtizedekben a nyugati világban is egyre ismertebbek, sőt elismertebbek lettek a gyógygombák, melyek legalább 2000 éves múlttal rendelkeznek.A gyógygombákat már régen is a szervezet erősítésére használták, hisz megfigyelték, hogy aki rendszeresen fogyasztja őket, erős lesz és nem lesz beteges. A Ganoderma lucidum gombát (magyarul pecsétviaszgomba, angolul reishi) a gyógynövények királyának is tartják mind a mai napig, hisz ez az a gomba, melyet legáltalánosabban használnak a legyengült szervezet erősítésére.

Az utóbbi években számos humán klinikai vizsgálati eredmény bebizonyította, hogy a gyógygombák (mint pl. ganoderma , shiitake gomba, süngomba, cordyceps stb.) valóban képesek a szervezet erősítésére, az immunrendszer működésének támogatására, hisz tele vannak értékes anyagokkal, mint például aminosavakkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal, vitaminokkal. A kutatások segítségével most már pontosan meg tudjuk mondani, hogy melyik gyógygomba milyen mechanizmus útján képes kifejteni jótékony hatását.

Azt viszont sokan nem tudják, hogy a gyógygombák a világ legérzékenyebb növényei, ugyanis mindent magukba szívnak a környezetükből, legyen az hasznos vagy káros anyag. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen körülmények között termesztik a gyógygombákat, milyen vizet használnak a termesztésükhöz.
A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő termőközegből és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott „találnak”. Éppen ezért az emberi egészségre ártalmas, természetes eredetű anyagok és azok bomlástermékei, valamint a súlyosan egészségkárosító szintetikus eredetű toxikus vegyületek és lebomlási termékei, továbbá a toxikus nehézfémek is akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába.

Az emberi szervezetet is érdemes védeni a kívülről bekerülő szennyező anyagoktól, a gombákhoz hasonlóan. Az ember naponta 2-3 liter folyadékot is megiszik, s egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tiszta folyadék kerül be a szervezetünkbe. Éppen ezért célszerű a vizet is megfelelő minőségű eszköz segítségével megszűrni és csak ezt követően fogyasztani.

Ha szeretne többet megtudni a gyógygombák világáról, látogasson el a Gombakiraly.hu weboldalra, ahol a bio gombákról számos érdekes és hasznos információt olvashat!
gyogygomba.jpg

Víztisztító beszerelése házilag

RO víztisztító beszerelése házilag vállalkozó szellemű jelölteknek kifejezetten ajánlott! Az összes általunk értékesített készülékhez magyar nyelvű beszerelési és karbantartási útmutatót adunk, ami végig vezet a teljes folyamaton. 

Pár alap szerszámra, 1,5 óra szabad időre és némi türelemre azért szükség lesz. Kapkodva nem szabad neki állni, mert akkor csak bosszúságot okoz!

Első ízben találjuk ki a berendezéshez mellékelt csap helyét. Elhelyezhetjük a mosogató tálcán vagy a munkalapon is. Az általunk kijelölt pontot jelöljük meg (mondjuk egy filctollal), majd fúrjunk 8mm-es fúrószárral egy lyukat. Értelem szerűen mosogatótálcához fémhez, munkalaphoz fához való szárat válasszunk!

Az elkészített furatba állítsuk a csaptelep menetes szárát, majd rögzítcsük a csomagban megtalálható tartozékokkal. 

ozmozis-viztisztito-viz-bekotes.jpg

Következő lépésként készítsük el a vízvételi helyet víztisztítónk számára, a sarokszelep hideg vizes ágáról. Az egységcsomagban található adaptert csavarjuk fel, majd abba illesszük bele a kék karos főelzáró csapot. A menetes részekre minden esetben csavarjunk jó vastagon teflon szalagot!

ozmozis-viztisztito-beszerelese.jpg

Harmadik lépésként készítsük el a technikai víz távozásához szükséges pontot. A mosogató elfolyó ágára 6mm-es fúróval készítsünk egy lyukat.

viztisztito-beszerelese-hazilag.jpg

 Illesszük fel a szennyvíz nyerget, majd kössük be a műanyag vízcsövet.

viztisztito-bekotese.jpg

Az ozmózis víztisztító készüléket helyezzük be a konyhaszekrény belselyébe. A használati útmutató által megjelölt pontokra csatlakoztassuk a csaptelep, szennyvíz elfolyó, tartály (ha van) és a sarokszelep műanyag vízvezetékét.

reverz-ozmozis-viztisztito-tartaly.jpg

Következhet a rendszer feltöltése! Első körben zárjuk el a puffertartály csapját, majd nyissuk ki a sarokszelepnél található főelzárót. Várjuk meg, még a víztisztító teljesen megtelik vízzel és megáll a tisztívíz termelés. Ellenőrizzük a csatlakozások tömítettségét!

Ha nem találtunk semmi rendellenességet, akkor kinyithatjuk a tartály tetején található csapot is. Miután a tartály is teljesen feltöltődött, engedjük ki az összes vizet, majd az átmosást ismételjük meg mégegyszer. 

viztisztito-beszereles-purepro-ro-105.jpg

Ezután használatba vehető a berendezés, élvezhetjük a teljesen tisztított víz ízét és büszkénk lehetünk magunkra, hogy mindent teljesen eegyedül be tudtuk szerelni!

Fogorvosi desztilláló

fogorvosi-desztillalo-keszulek.jpg

Fogorvosi rendelőkben állandó jelleggel szükség van desztillált vízre, hiszen több berendezés tökéletes működéséhez elengedhetetlenül szükséges: (autoklávok - sterilizációs, előhívó illetve tisztító berendezések)

A nagyteljesítményű desztilláló készülékek rendkívül drágák, több százezer, akár több millió forintos beruházás is lehet!

Amennyiben a rendelőjében a napi desztillált víz szükséglet csak pár liter, akkor elegendő az alábbi berendezések megvásárlása:

PurePro MH943 vízdesztilláló

A PurePro márka már több éve az egyik legmegbízhatóbb víztisztító és vízkezelő berendezéseket gyártja, így nyugodt szívvel tudjuk ajánlani! Garanciális problémák is rendkívül ritkák.

Teljesítménye: 0,6 liter/óra, 14 liter/nap

Másik desztillált víz készító készülék, ami még szóba jöhet:

WD-2363 vízdesztilláló

Kínai gyártmány, de az ára is mérsékeltebb. Feladatát tökéletesen elvégzi, garanciális problémák sem számot tevőek. 

Teljesítménye a PurePro-val megegyező: 0,6 liter/óra, 14 liter/nap

Bármilyen kérdés esetén nyugodtan forduljon ügyfélszolgálatunkhoz!

Összkeménység teszt

osszkemenyseeg-mero-teszt.jpg

Összkeménység mérő teszterrel könnyedén, magunk is megmérhetjük az otthonunkban található víz kéménységét. 

Bizonyára te is tudod, hogy a túl kemény víz nem igazán hasznos a háztartásban!

A képen látható vízkeménység teszter használata nagyon egyszerű. A keménység meghatározása cseppszám alapján történik. Vagyis számolnod kell, hogy mennyi csepp titráló folyadék szükséges ahhoz, hogy az oldat színe hirtelen sötét zölddé váljon. 

(1 csepp a titráló folyadékból 1 nk°= dH keménységi foknak felel meg. (*német keménységi fok))

Tehát, ha a 15. cseppentés után a víz rózsaszínről zöldre változik, akkor 15 német keménységi fokú. 

Az egyszerűség kedvéért készítettünk egy videót is a használatárol:

A teszt folyadék rengeteg mérésre elegendő (kb. 50)!

Keménységi értékek besorolása:

0 - 4 - Nagyon lágy
4 - 8 - Lágy
8 -12 - Közepesen kemény
12 - 18 - Kemény
18 - 30 - Nagyon kemény
> 30 - Rendkívül kemény